Ния Петрова

Музикант

Ния Петрова е победител в сезон 5/2018 г. на телевизионното шоу „Гласът на България“.

Музикалният ѝ път започва през 2013 г., когато взима участие в Юбилейния концерт „Рок Поезия“ на текстописеца Александър Петров заедно с групи като Сигнал, Фактор, D2, Диана Експрес и др. Пътят ѝ продължава с издаването на 5 сингъла и със съвместна работа с Александър Петров, Веселин Тодоров, Йордан Ганчев и др.

Един от тези сингли, „Тук и сега“, 5 седмици подред остава на челни позиции в класацията на БНР – Ескалатор.

През 2015 и 2016 Ния взима участие в Столичния конкурс – Песен на София, като през 2016 печели 3-то място с песента „Терминала“. След победата си в „Гласът на България“ през 2018 г., тя взима участие в турнето на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, а в края на 2018 г.  е избрана да подгрява ирландската икона Имелда Мей за концерта ѝв Античен Театър Пловдив.

В началото на 2019 г., Ния записва първия си самостоятелен сингъл – “By Myself”, който оглавява класацията на BTV Топ 5 в продължение на 3 седмици.

В края на 2019 г., в компанията на Велислав Стоянов и проекта му Old School Trombone, Ния взе участие в China CEEC Music Week 2019, който се проведе в Ченгду, Китай.

Singles

Докосни се до моята музика

„Аз цитати или мото си нямам, по простата причина, че нищо не ми се задържа в главата по начина, по който съм го усетила към момента и всеки ден е нова песен“.