Марсел Барада

Музикант

Музикалният псевдоним на Марсел Барада е Marcel Bay. Роден е и живее в София, град, допринесъл много за вдъхновението му. Занимава се с музика от близо десет години, започвайки от чисто любопитство покрай процеса на създаване на музика, което преминава в хоби и еволюира в начин на живот, в изразяване и в комуникиране без думи.

 

Творчеството му е напълно оригинално, от музиката и продукцията до текстовете, изпълнението и финалната обработка. Разполага със собствено музикално студио “In A Dream”, където работи върху лични проекти и върху такива на други български и чуждестранни изпълнители. Ориентиран е към хип-хоп, трап и R&B жанровете, като често ги миксира, за да пречупи стандарта. Би определил стила си като мистериозен, психиделичен и романтичен. Често пее за сънища, за реални събития, за фобии, но и за силното му желание за успех.

 

Има три издадени албума и няколко сингъла в немалко големи платформи. Последният му албум, “Acrophobia”, е проектът, с който се гордее най-много, тъй като е на световно ниво. В близките месеци е планирал още по-вълнуващи проекти, като един от тях много скоро ще бъде завършен и споделен.