Джулия Иванова

Художник

Като малка, Джулия често се е местела в различни държави. В една от тях започва да прерисува комикси на Батман, търсейки покой и утеха в изкуството. Още от първите панели знае, че ще стане художник. След известно време започва да създава авторски герои. Всичко друго бледнее в съзнанието ѝ на фона на суперсвета, който я приютява в скицника всеки ден. 

Когато се връща в България, не получава подкрепа от семейството си в желанието да учи визуални изкуства. И почти на инат не спира да рисува. Смята, че мечтите трябва да се преследват докрай и че не трябва никога да остават пренебрегнати. Влюбва се във великите майстори, в живописта и в графиката с туш и перо. 

Записва специалност Живопис и история на изкуствата и започва работа като илюстратор. Сега рисува предимно маслени картини и илюстрации за авторските си детски книжки, като героите ѝ вече не остават само в скицниците, а радват хората със своите приключения. Маслените картини вече не са любителска прищявка, а концептуални произведения с много техника, с които се гордее. В крайна сметка, успява да убеди майка си, че има място в света на изкуствата.