Иван Иванов

Фотограф

Иван е на 26 години, от Силистра. Занимава се с фотография от близо пет години. Променяйки начина си на снимане, израствайки в живота и в това, което прави, разбира, че фотографията единствена улавя завинаги неповторими мигове и съвкупности от цветове и емоции, подобно на машина на времето. Обича факта, че тя е гъвкава, защото може да улови красота навсякъде, може да предложи нова гледна точка, да загатне цяла история в един кадър. 

От времето, прекарано с камера, е получил възможността не само да срещне различни хора в България, но и да научи много за себе си. Както в живота, така и във фотографията да приемеш другия, да му дадеш свободата да бъде открит и истински, създава най-красивите изображения, със силно доловими присъствие и разбиране.  

Вярва, че сплотяването на създатели и на хора, които просто се наслаждават на творбите, виждат красотата в изразяването чрез визуални и други изкуства, може да гарантира нови възможности и ново виждане за културата в България. Искрено се надява да среща все повече хора, артисти, които имат креативно и иновативно мислене относно развитието на изкуството у нас.