Илин Папазян - Ninio

Музикант

Илин Папазян – Ниньо е роден 1999 в гр. Сливен. Своите първи стъпки в музиката прави на 12 годишна възраст, когато започва да взима уроци по класическа китара. Няколко години по-късно се увлича по поп и джаз пеенето, а не след дълго започва и да пише собствена музика и текстове. След завършването на Езиковата гимназия в Сливен продължава образованието си в Музикалната академия в Пловдив, където изучава Изпълнителско изкуство – класическа китара. През годините става носител на множество награди в областта на класическата китара, поп и джаз пеенето и композицията.

След телевизионния му дебют и достигнат финал в “Гласът на България” през 2020 година, той решава да направи своите първи стъпки като независим артист и да издава собствената си музика.

Дебютният си сингъл “Дай ми свобода” Илин представи в края на 2020 година под артистичния псевдоним – Ninio. Разказва, че това име е наистина близко до неговата същност и подхода му в творческия процес и именно затова го избира за свое сценично име.

Singles

Докосни се до моята музика

 “Щастлив е този, който е усмихнал другия с изкуството си!”